Gevelbekleding

Onze gevelbekleding wordt toegepast bij woningen, bijgebouwen, bedrijfspanden, etc. Ook kan de bekleding heel mooi binnen worden toegepast, als afwerking van wanden en plafonds.

Voor de gevel-, wand- en plafondbekleding wordt duurzaam, ecologisch hout gebruikt. De houtsoorten hebben de hoogste duurzaamheidsklasse en gaan zeer lang mee, vergelijkbaar met tropisch hardhout. De houtsoorten zijn vormvast en werken niet. Bovendien vergen deze houtsoorten geen onderhoud, u hoeft dus niet om de paar jaar het hout te beitsen of olieën. De volgende soorten kunnen worden toegepast:

  • Thermisch gemodificeerd essen hout of naaldhout
  • Gebrand hout
  • Barnwood

Thermisch hout

Het thermisch gemodificeerd hout is essen of naaldhout dat met stoom wordt verwarmd tot minimaal 215 graden. Na de behandeling is het hout qua duurzaamheid te vergelijken met tropisch hardhout. Het thermisch essen heeft duurzaamheidsklasse I, de hoogste klasse, en gaat meer dan 25 jaar. Thermisch naaldhout heeft duurzaamheidsklasse I/II (iets minder dan thermisch essen). Thermisch hout is vormvast (meer dan tropisch hardhout) en werkt niet. Het hout vergrijst in korte tijd mooi onder invloed van regen en zon.

Profielen

Het thermisch hout wordt in meer dan 10 verschillende profielen geleverd. Het merendeel van deze profielen wordt bevestigd met het unieke, niet zichtbare QuickClip®-systeem. Hierdoor ziet u geen schroeven of spijkers. 

Voorvergrijzen

U kunt het thermisch hout laten voorvergrijzen. De delen van uw gebouw die minder worden blootgesteld aan regen en zon, vergrijzen minder en langzamer. Hierdoor kan er kleurverschil ontstaan. Door het hout op natuurlijke wijze te laten voorvergrijzen zijn alle delen direct en egaal vergrijsd.

Gevelbekleding thermisch essen vergrijsd - Plus Line

Geolied hout

Als uw wilt dat het gevelhout zijn oorspronkelijke warme kleur behoudt en niet vergrijst, kunt u het hout behandelen met een transparante olie. U dient de behandeling wel na ongeveer 4 jaar te herhalen (afhankelijk van de weersomstandigheden). Tegenwoordig is een zwarte afwerking erg populair. U kunt het gevelhout daarom ook laten afwerken met een zwarte olie. Zo creëert u een stijlvolle en strakke uitstraling. Een andere optie is zwart gebrand hout, dat u niet periodiek hoeft te behandelen.

Gebrand hout

Gebrand hout is hout waarvan het oppervlakte wordt ‘verbrand’ (gebrand) via de eeuwenoude Japanse Shou Sugi Ban techniek. Hiermee wordt een verkoolde laag gecreeërd die bescherming biedt tegen weersinvloeden. Voor gebrand hout van de firma Carpentier wordt thermisch essen gebruikt. Een fixerende transparante laag wordt aangebracht om te zorgen dat het gebrande hout niet afgeeft en niet hoeft te worden onderhouden. Vrijwel ieder profiel van het thermisch gemodificeerde essen hout kan ook gebrand worden geleverd.  

Gevelbekleding gebrand hout

Barnwood

Barnwood is voornamelijk naaldhout van zo’n 200 jaar oud dat afkomstig is van boerenschuren in Europa of Canada. Dit gerecyclede hout is hard en duurzaam. Het is zeer geschikt voor buitentoepassingen, maar kan ook als afwerking binnen worden gebruikt. Het heeft een warme en stoere uitstraling. Hierdoor kan het bijvoorbeeld mooi worden toegepast voor carports. Europees barnwood heeft diverse grijze, bruine en zwarte kleurtinten. Canadees barnwood is egaler van kleur. 

Gevelbekleding barnwood