Thermisch essen

Ons essen hout is thermisch gemodificeerd. Dat houdt in dat het hout met stoom is verwarmd tot minimaal 215 graden. Door deze behandeling wordt het hout zeer duurzaam, vergelijkbaar met tropisch hardhout. Het hout heeft de hoogste duurzaamheidsklasse I en gaat meer dan 25 jaar mee. Door de thermische modificatie is het hout ook vormvast en werkt dus niet.

Thermisch essen heeft een hele mooie warme, donkerbruine kleur. En het heeft een hele mooie nerfstructuur, zonder noesten. Hierdoor onderscheidt deze houtsoort zich echt van andere houtsoorten, ook van thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals bijv. Fraké en Ayous. 

Onder invloed van zon en regen vergrijst het hout heel mooi.

Als u de oorspronkelijke warme donkerbruine kleur wilt behouden, dan kunt u het hout behandelen met olie met de juiste pigmentkleur. U dient de behandeling wel na 2 á 3 jaar te herhalen.
Als u het hout zwart wilt afwerken, dan is gebrand hout een hele mooie en duurzame oplossing. U hoeft het niet periodiek te behandelen. 

De thermisch essen gevelbekleding kan in meer dan 10 verschillende profielen worden geleverd. Het hout wordt bevestigd met een onzichtbaar systeem, zonder gebruik van schroeven of nagels. 

Door de unieke kleur, de mooie structuur én de onzichtbare bevestiging kan thermisch essen ook goed binnen worden toegepast, als fraaie afwerking van plafonds en wanden.